RHCe stopt met de Digitale Stamboom en lanceert zoekjestamboom.nl

De laatste jaren kon u genealogische gegevens bij het RHC Eindhoven opzoeken in de Digitale Stamboom. Om redenen van veelal technische aard, hebben we de afgelopen periode alle gegevens in een ander programma overgezet en deze zijn nu te zien via www.zoekjestamboom.nl

Het uiterlijk is veranderd, maar ook het zoeken naar gegevens heeft een aantal wijzigingen ondergaan. Het zoeken naar gegevens is tweeledig: u kunt door vele bronnen tegelijk zoeken via het invulveld 'familienaam' of via de knop 'uitgebreid zoeken'. Via deze knop kunt u direct één van de genealogische bronnen (bevolkingsregister, burgerlijke stand of dtb) selecteren. Het grootste verschil is de beschikbaarheid van de scans van de aktes, de plaatjes. De namen, voorkomende in de burgerlijke stand, het bevolkingsregister en een groot gedeelte van de doop-, trouw- en begraafregisters zijn gekoppeld aan de scans uit de betreffende registers.

In de Digitale Stamboom was u gewend om te kunnen bladeren door de registers. Deze functie is nog niet geheel af. U kunt wel door de dtb-registers bladeren via inventaris dtb . Indien u door de registers burgerlijke stand of de bevolkingsregisters wilt bladeren, kunt u via het zoekscherm de periode aangeven en vervolgens via de scans door het register heen bladeren. Er wordt nog gewerkt aan een integraal overzicht van alle primaire genealogische bronnen, met bladerfunctie.

De landelijke website www.digitalestamboom.nl is nog altijd actief. Ook de gegevens van het RHCe zijn hierop nog te vinden. Houd er echter rekening mee dat deze gegevens niet meer bijgehouden en aangevuld worden.

Reactie plaatsen

Naam

E-mail

Bericht

Ik ga akkoord met het privacy beleid
Vergeet niet akkoord te gaan met het privacy beleid
Reacties worden geladen...
Ontdekken
Deel van een huwelijksakte
images/hourglass.png

ZOEKEN...